Nu och nyss: Henrik...

Twitter Updates

    Följ mig på Twitter

    lördag 13 september 2008

    Äntligen lite konsumentmakt i bostadsdjungeln

    I dagens DN kan man läsa att Mäklarsamfundet har fått kommentarer från sina medlemmar (mäklarna) som i sin tur har fått kommentarer från sina kunder (säljarna), om att de inte gillar att Boligan.se visar hur länge ett hus har varit till salu eller hur dess pris har ändrats över tid. Själv säger jag, BIG SURPRISE och ÄNTLIGEN!

    Den nya hemsidan ger en gnutta förhandsinformation för den som tänker ge sig in i den djungel som kallas bostadsmarknaden. Fram till nu har det varit säljarens marknad och som kund har man varit helt utlämnad till mäklarnas kompetens och ärlighet. Säg den som inte någon gång frågat sig om man verkligen budar mot en "riktig" person eller om det är mäklaren som försöker få upp priset. De flesta är förstås ärliga men hur ska man veta utan insyn?

    Tjänsten, som först startade i Danmark 2007, samlar data från fastighetsmäklares hemsidor (dock inte hemnet.se) och kartlägger alla objekt. Det nya är att även prisändringar och tid på marknaden listans på hemsidan. Syftet med tjänsten är "att hjälpa konsumenterna att få överblick på bostadsmarknaden, precis som det redan är möjligt för konsumenter på andra marknader".

    Att söka objekt på hemsidan är enkelt och informationen tydlig. I dagsläget kan man inte prenumerera på sina sökningar vilket förstås är ett minus, men å andra sida står det klart och tydligt att den svenska tjänsten fortfarande är i beta(test)-stadiet. Jag har precis börjat att använda hemsidan men jag kommer definitivt att besöka den ofta. Jepp, vi är också vilse i djungeln.

    Besök hemsidan här http://www.boligan.se

    Betyg: * * * * *

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar