Nu och nyss: Henrik...

Twitter Updates

    Följ mig på Twitter

    torsdag 21 augusti 2008

    Stugsemester… fasen va vuxet!

    I sommar har jag för första gången haft en så kallad stugsemester - och inte bara en gång utan två. Jag som gillar långa resor till exotiska platser hade inte tänkt att det skulle ske än på några år men som nybliven pappa var tanken plötsligt inte alls främmande.

    Första försöket var på Orust där vi hade hyrt en stuga som vi hittat på nätet. På bilderna såg det ut som om huset låg precis i kustkanten på klipporna men i verkligheten låg den i en villaträdgård. Visst hade vi havsutsikt men bara om vi tittade över ägarens hustak och förbi en campingplats. Nu låter jag kanske negativ men ni måste förstå att i mitt huvud skulle vi bo i en riktig västkustidyll med egen brygga precis utanför stugknuten.

    Efter en ganska regnig vecka kunde man tro att jag skulle ha blivit galen av lappsjuka (eller fjällsjuka som polare M envisades med att kalla det) men så var det inte. Utan TV och telefon njöt vi av varandras sällskap, god mat och bra böcker. Vi gjorde korta utflykter på dagarna och tog det allmänt piano.


    Vårt andra försök kom i samband med min mors födelsedag. En stuga i Løkken i DK hyrdes så att hela familjen kunde komma och fira. Denna gång var den rofyllda tillvaron helt utbytt mot full fart hela tiden. Stugan låg helt nere vid havet men precis bakom de vindskyddande sanddynerna. Ett perfekt läge för barnvagnspromenader på stranden, drakflygning och solnedgångar.

    Vad har jag då lärt mig om stugsemestrar? Jo, för det första måste stugan ligga på rätt ställe. Det är en bra idé att besöka stugan innan man bokar den. Om det är möjligt förstås.
    För det andra är det trevligt att variera lugnet med att bjuda dit vänner. Man vill ju inte få ”fjällsjuka”.
    För det tredje så är jag säkrare än någonsin på att jag fortfarande tycker mycket bättre om långa resor till exotiska platser men också att jag är vuxen nog att uppskatta en stugsemester ;-)

    Betyg: * * * *

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar