Nu och nyss: Henrik...

Twitter Updates

    Följ mig på Twitter

    lördag 30 augusti 2008

    Baron glass i Grevens tid

    Efter att ha hört oerhört mycket om det nya glasstället, Baron Glass, på Linnégatan i Göteborg var förväntningarna mycket höga. Ryktet säger att de har infört vuxenglass på samma sätt som Shreck införde vuxenhumor i barnfilm. Vi var med andra ord tvungna att gå dit.

    Utifrån ser butiken inte mycket ut för världen men väl inne möts man av en mycket fräsch och extremt vit interiör. Den långa glassdisken dominerar butiken och de få barstolarna vid fönstret visar att detta främst är ett takeaway-ställe.

    Utbudet är stort och glassarna ser mycket goda ut. Glassen ser extra naturlig ut eftersom färgerna är mer dämpade än vanligt. Vi tolkar det som om att de skippat färgämnen vilket förstås är ett plus.

    L gick därifrån med ett chokladdoppat rån med två glasskulor - Basilikachoklad och Lemoncurd. Själv valde jag samma rån och glassorterna Konjakjordgubb och Chilichoklad. Konjakjordgubb var extremt god med en ganska gräddig jordgubbssmak toppad av en diskret nyans konjak. Chilichoklad levde verkligen upp till namnet. Den fylliga chokladsmaken följdes av en markant och het chilismak. Ett extra plus för att det var pistagenötter i också. De gav lite "crunch" till det hela.

    Att vuxenglassmakerna lockade och att de vi provade var goda råder det inga tvivel om men butiken och konceptet överträffar den banbrytande Shrek är jag inte helt säker på.

    Betyg: * * * *

    3 kommentarer:

    Anonym sa...

    Besökte stället snabbt idag och fick veta att de ska börja med egen italiensk glass :) istf SIA glass...

    Anonym sa...

    vad där i helgen och läste på fönstret att de inte sålde glass som innehöll färgämnen och konserveringsmedel. Väl inne i butiken såg jag att de bara hade sia-glass. ALLA SIAs glassorter innehåller färgämnen/konserveringsmedel.

    http://www.siaglass.se/asp/graddglass_sav.asp

    Henrik sa...

    Hej!
    Det var som tusan. När jag var där i somras tror jag inte att det var SIA och det där med färgämnen och annat vara bara vår förklaring till varför färgerna var mer dämpade än vanligt.

    Tack för uppdateringen!

    Skicka en kommentar