Nu och nyss: Henrik...

Twitter Updates

    Följ mig på Twitter

    onsdag 18 april 2007

    Låt huliganerna slåss... som gladiatorer!

    Betyg: *

    Efter gårdagens fotbollsmatch i Gbg blev det återigen slagsmål mellan supportrarna. Det har många gånger visat sig att slagskämparna är lika intresserade av bråkandet som av fotbollsmatcher. Något borde göras!

    En kollega och jag har kommit på lösningen som gynnar de som vill slåss, polisen, fotbollsklubbarna och allmänheten. Dessutom introducerar (eller rättare sagt återintroducerar) vi en nygammal "sport".


    Häng med nu. Det hela började i en seriös diskussion om hur man blir av med bråkandet som alltid uppstår i samband med fotbollsmatcher. Resonemanget ledde till att om vi inte är sugna på ett storebrorssamhälle där alla måste identifiera och registrera sig för att få komma in på arenan så måste vi nog acceptera att de kommer att bli bråk. Något kontroversiellt kanske men polisen verkar ju inte ha makt eller kraft nog att förhindra "fighterna" och huliganerna verkar ju vilja slåss.

    Tänk om man istället välkomnade bråken efter matchernas slut. Släpp ner alla huliganer på planen efter att barnfamiljer och spelare lämnat arenan. Släpp sedan in en ny publik som vill se kampen och låt spelen börja. På detta sätt får huliganerna slåss, polisen slipper rycka ut, fotbollsklubbarna tjänar mer pengar (två föreställningar för priset av en) och allmänheten kan välja att lämna våldet bakom sig eller att stanna och frossa i det.

    Frågan är om huligarnerna kan tänka sig att ställa upp på en "fair fight" till döden, som riktiga gladiatorer, eller om de bara ägnar sig åt att i grupp sparka på en ensam motståndares huvud.

    Bråkande huliganer är genomusla!

    PS.
    Det skrämmer mig lite att jag misstänker att gladiatorspelen nog skulle kunna locka en relativt stor publik idag. Tänk på hur "vi" frossar i andras olycka i kvällspress och TV. Tänk på hur brutala många filmer, som vi med nöje ser, är. Tänk på hur människor som oss beter sig i länder inte allt för långt ifrån trygga Sverige - massmord, massvåldtäkter och terrorattacker.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar