Nu och nyss: Henrik...

Twitter Updates

    Följ mig på Twitter

    onsdag 4 februari 2009

    "Vilken-fil-är-den-senaste-versionen-problemet"

    Har du flera datorer hemma? Har du en på jobbet eller i skolan också? I så fall är Dropbox något för dig.

    Alla som jobbar med flera datorer har råkat ut för "vilken-fil-är-den-senaste-versionen-problemet". Visst kan man transportera sin fil på ett usb-minne men då måste man komma ihåg att ta med det och framför allt att inte tappa bort det. Dropbox är en kostnadsfri tjänst på nätet som låter dig lagra upp till 2Gb filer så att de är åtkomliga från alla internetanslutna datorer. Dropbox garanterar säkerheten och tar backup med jämna mellanrum.

    Det unika med Dropbox (så vitt jag vet) är att du kan ladda ner ett litet program till datorn som sedan låter dig jobba med filerna som om de låg "lokalt" i din dator. Det lilla programmet skapar en mapp i din dator (där du vill ha den) som du sen enkelt lägger dina filer i. Programmet synkroniserar sedan filerna automatiskt med Dropbox server.

    Det fiffiga med detta är att du kan arbeta med filerna i din "lokala" mapp på hemmadatorn precis som vanligt. Dubbeklickar du på en fil så öppnad den i rätt program. När du sedan sparat och stängt filen så synkroniseras den med Dropbox så att du kan vara säker på att du öppnar den senaste versionen när du fortsätter att arbeta med filen på exempelvis jobbdatorn.

    Betyg: * * * * *


    Min blogg är placerad i Göteborg på bloggkartan.se |